STORYTELLING TRAINING

Deze Storytelling training is bedoeld voor beleidsadviseurs, business consultants en analisten die hun verhaal met meer impact willen overbrengen. Zodat inzichten, concepten, proposities en strategie beter over de bühne komen, naar collega’s en naar klanten. We bieden deze storytelling training alleen ‘in company’ aan voor groepen vanaf 8 deelnemers.

Voorbeeld: Storytelling training bij Ymere

Bij Ymere hebben de teams ‘Strategie en Beleid’ en ‘Conceptontwikkeling’ de training Storytelling door StoryDiggers gevolgd. Hoe hebben zij de training storytelling ervaren?

 

Storytelling training: Vier stappen

1. Basisprincipes Storytelling

We nemen tijdens de eerste trainingsdag een duik in de werking van verhalen, vanuit theorie, eigen verhalen en Hollywood blockbusters. We verkennen hoe we storytelling kunnen toepassen binnen de praktijk van de organisatie en gaan in teams met elkaar aan de slag om eigen verhalen te bouwen. Het wordt een spannende dag vol helden en heldinnen, monsters en bad guys, speciale krachten en magische drankjes. 

2. Toepassing op Praktijkcases

De deelnemers gaan Storytelling nu in het echt toepassen en laten het geleerde los op hun huidige werkzaamheden, vaak een actuele case. Ieder bouwt zijn of haar eigen verhaal en maakt een storyboard. Met gebruik van metaforen, beelden en andere hulpmiddelen zetten we het verhaal kracht bij. Daarna hebben we een individueel coachingsgesprek om de laatste slag te maken voordat ze het verhaal gedeeld wordt in de ‘sneak preview’.

Storytelling Training Dag 3.jpg

3. Sneak Preview sessie

Ieder presenteert zijn of haar verhaal met maximale impact. We laten ons door elkaar verrassen en inspireren. Maar we zijn ook kritisch: hoe kunnen we de impact van dit verhaal nog meer vergroten? Door elkaars verhalen te zien en te horen krijgen de deelnemers weer even een flinke ’boost’ om storytelling in de dagelijkse praktijk toe te passen. In de afsluiting maken we afspraken om storytelling op korte termijn echt te gaan toepassen.

Storytelling Training Dag 4.png

4. VerankerING sessie

Om het gebruik van storytelling te borgen organiseren we een verankeringssessie. We zorgen voor verder draagvlak bij deelnemers en verkennen manieren om storytelling binnen het dagelijks werk te blijven toepassen. We delen ervaringen en learnings met de hele groep. Onderwerpen die aan bod komen zijn, o.a.: Welke successen zijn behaald? Waar loopt men tegenaan? Hoe kunnen we storytelling in manier van werken borgen?

Storytelling Training Werkvormen
 
Research Storytelling Workshop.JPG

Voorbeeld Research Storytelling Training: Ipsos

Bij internationaal onderzoeksbureau Ipsos noemen ze zichzelf "game changers". Niet verwonderlijk dat zij veel waarde hechten aan het krachtig overbrengen van hun verhaal aan opdrachtgevers.

We hebben bij Ipsos Nederland zo'n 40 researchers opgeleid in storytelling. Sommige van hun klanten moeten er even aan wennen, de meeste zijn zeer positief verrast. Eén onderzoeker wist met haar persoonlijke verhaal een Amerikaans bedrijf eindelijk te overtuigen dat Europa echt een andere aanpak nodig heeft. Haar collega heeft door een verhalend onderzoeksvoorstel het budget voor haar project weten te verdubbelen.

Benieuwd naar een Storytelling training voor uw team of organisatie? Neem direct contact op!