Leadership Story maken

Goede en grote leiders hebben één ding gemeen, ze beschikken over de gave om krachtige verhalen te vertellen die mensen inspireren om in actie te komen. Denk maar aan Obama, Richard Branson of Ken Robinson (die de meest bekeken TedTalk op z'n naam heeft). Waar al deze leiders goed in zijn is om persoonlijk verhalen te maken en die te koppelen aan de onderwerpen waar ze het over willen hebben. Daarnaast volgen al hun speeches te geijkte verhalenstuctuur. Helaas heeft niet iedereen die gave, maar met kennis over verhalen en graven naar je persoonlijke ervaring kun je een heel eind komen. StoryDiggers kan je daar goed bij helpen en dat gaat globaal als volgt:

Interview.jpg

Vinden personal story

We beginnen met een interview. We stellen samen de doelstelling voor jouw verhaal vast. Wil je medewerkers insireren, de nieuwe visie op krachtige wijze neerzetten of meer verbinding met je collega's genereren. We leggen wij uit hoe verhalen werken en gaan we samen met behulp van ons canvas op zoek naar elementen uit jouw leven waar je je verhaal mee kunt bouwen. 

My Story.jpg

MAKEN personal story

We vertalen de resultaten uit het interview in een persoonlijk verhaal. In dit verhaal is persoonlijk van aard en instrumenteel aan het behalen van je doelstelling. Hierin zijn elementen van je levensloop, ervaringen en professionele aspecten verwerkt. En het staat nu allemaal op papier

Corporate Story delen.jpg

uitdragen personal story

De laatste stap is het delen van je verhaal. Daar zijn diverse mogelijkheden voor. Ga je bijvoorbeeld presenteren in een zaal, wil je een blogartikel maken of een video opnemen? Wij kunnen je op alle manieren helpen je verhaal op impacvolle wijze de wereld in te lanceren. Dit doen wij afhankelijk van jouw wensen met persoonlijke coaching, presentatie-technieken, fotografie en film .


IMCweekendschool Mark Rutte.jpg

Voorbeeld Leadership Stories: IMC Weekendschool

De IMC Weekendschool geeft op zondag aanvullende lessen aan kids uit sociaal economisch achtergestelde wijken tussen de 10 en 15 jaar. Om fondsen en partners te werven wilde de weekendschool een aantal ambassadeurs maken van alumni. We ontwikkelde samen een ambassadeursopleiding waarin alumni hun eigen verhalen leerden opstellen en vertellen. Niet persé het verhaal van de IMC Weekendschool, maar echt hun eigen verhalen.

Tijdens een indrukwekkend weekend gingen we met de eerste groep van 10 aan de slag. De verhalen waren overweldigend goed en de weekendschool was 10 indrukwekkende ambassadeurs rijker. Met als gevolg dat zij ineens met premier Mark Rutte, staatsecretaris van OCW Dekker en op uitnodiging van de Amerikaanse ambassade naar het leiderschapsprogramma van Women2Women in Boston mochten.